top of page
Search

Yeniden Kilisemiz açılışı ve tedbirleri.

Updated: Jun 26, 2020

Açılış tarihi (izin verilirse): 14 Haziran 2020 Pazar, Mesih İsa’nın Bedeni ve Kanı Bayramı (Bu tarih belirleyicidir ve bölgenizde resmen izin verilip verilmediğine ve bunu yapmaya hazır olup olmadığınıza bağlı olarak beklenebilir veya ertelenebilir.)


1) Girişte maske takın Kiliseye girmek için maske takılması zorunludur. 2) Ellerinizi dezenfekte edin Ellerinizi temizleyici jel ile dezenfekte etmeniz zorunludur. 3) Girişte Gönüllüler - Gönüllüler kilise girişinde kişiler arasındaki mesafeyi düzenlemekle görevlidir. Lütfen uyunuz. - Girişte kişilerin vücut sıcaklığını ölçülerek 37,50C’den daha yüksek vücut sıcaklığı ölçülen kişiler içeri girmeyecektir. 4) İmanlılar arasındaki mesafe Kilise girişinde imanlılar arasında en az bir metre mesafe olmalıdır. Kilise doldu ise girişteki gönüllüler diğer imanlılar içeriye kabul etmeyecekler. 5) Ayindeki yardımcı unsurlar Ayine katılmak, ilahileri okumak için dağıtılan kağıtları aldığınız takdirde bunları yanınızda götürünüz.

6) Bağış ve Selametleşme - Bağışların toplanması için herkes bunları gösterilen yere bırakınız (sepet, kutu vs). - Selametleşme hafifçe eğilerek, baş selamı ya da farklı bir şekilde ancak tokalaşmadan yapınız. 7) Komünyon Komünyonun nasıl dağıtılacağına karar verdikten sonra burada imanlılara açıklayın. 8) Kiliseden çıkış Ayin bittikten hemen sonra imanlılar ibadet mekanını derhal terk ediniz ve aranızdaki mesafeyi koruyunuz. Gönüllüler kilise dışında da düzeni korumak için yardımcı olacaklar. 9)Kişisel dualar - Kiliseye toplu halde değil, teker teker giriniz ve imanlılar arasındaki mesafeyi korumaya dikkat ediniz. - Resimlere, heykellere, çerçevelere duvardaki fresklere dokunmayınız

176 views0 comments
bottom of page